Herman


Mijn muzikale aspiraties begonnen op zeer jeugdige leeftijd. Rond mijn 8e verjaardag werd ik lid van de Harmonie Zaandam en kreeg ik van mijn ouders een concerttrommel. Na een jaar of twee les van de slagwerker van dat orkest, ben ik verder gegaan voor slagwerkonderwijs naar de muziekschool in Zaandam.

Toentertijd was ik daar de enige leerling en heb daar jaren lang privé les gekregen van de heer Hobby, een slagwerker van het Oproep Orkest in Hilversum. Bij slagwerk staan alle noten op een horizontale rij en ik wilde wel eens iets anders. Klarinet werd mijn tweede instrument en heb daar ook mijn partijtje in mee geblazen.

Door militaire dienst en avondstudie was het muzikale gebeuren wat op de achtergrond geraakt. Watersport vereniging Bruynzeel verhuisde naar Zaandam en daar raakte ik vele jaren later in contact met een lid van de Shantygroep Bruyne Zeelen. Zeer enthousiast werd er in het clubgebouw, een grote woonark, gezongen in de winterperiode, onder begeleiding van een Ier Peter ‘O Conner. Sinds die tijd (1990??) ben ik enthousiast lid en draag ik mijn steentje bij om zowel het plezier in het zingen te behouden, als ook om het niveau van onze enthousiaste Shantygroep te verhogen door serieus te oefenen.

Scroll naar boven