Over ons

Shantygroep Bruyne Zeelen is opgericht in de winter van 1995. Enkele enthousiaste leden van de watersportvereniging Bruynzeel te Zaandam (deuren, potloden en keukens) staken de koppen bij elkaar. Het idee was om in de wintermaanden in plaats van bootonderhoud te plegen een avond in de week bezig te zijn met zingen. Bruyne Zeelen zingt en speelt in hoofdzaak het traditionele werklied: shanty, met als belangrijkste onderwerp het reilen en zeilen tijdens de grote zeilvaart.

De Ier Pieter O’Conner, nam in het begin de leiding in handen en het clubhuis van de watersportvereniging in Zaandam werd de thuisbasis. De groep bestond destijds uit zeven man en twee man zorgden voor de muzikale ondersteuning met de trekzak (scippersklavier) en concertina.

Intussen is de bemanning uitgegroeid tot 13 man en 1 vrouw, Trudy de Vries, die zeer vaardig de accordeon bespeelt. Alewijn Ot bespeelt de banjo, Willem de trekzak en Ger Starreveld begeleidt de groep met zijn bodhran.

De muzikale leiding wordt nu verzorgd door Herman Sombroek die ook voor de muzikale ondersteuning bij sommige nummers de trekzak en concertina hanteert.

Scroll naar boven