Menno


Ik ben Menno, geboren in 1967, en daarmee het jongste koorlid, maar ook degene die het langste lid is, nl. sinds de derde oefenavond sinds oprichting in 1995.

Als we op het podium staan of op een repetitieavond, omringd door de koorleden van het Bruyne Zeelen Shanty Koor uit Zaandam, voel ik me levendiger dan ooit tevoren. Het is een privilege om deel uit te maken van deze geweldige groep en mijn passie voor het zingen van shanty’s tot uiting te brengen.

Shanty muziek heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad. Het is de melodie van de zee, de verhalen van de zeelui die resoneren met hun ziel. Als we de eerste tonen van een shanty inzetten, voel ik de kracht van de oceaan door mijn aderen stromen. Het is een onbeschrijfelijk gevoel van verbondenheid met de maritieme geschiedenis en tradities.

Samen met de koorleden repeteren we elke donderdagavond vol overgave en toewijding om onze optredens tot een geslaagd succes te brengen. We delen niet alleen de liefde voor muziek, maar zijn ook een hechte vriendschap en saamhorigheid die ons koor verbindt. Het is prachtig om te zien hoe onze stemmen samenkomen en een harmonieus geheel vormen. 😉

Het is een eer om het publiek te mogen vermaken samen met de andere koorleden en zo de rijke tradities van shanty muziek levend te houden. Met elke noot die we zingen, hoop ik de harten van mensen te kunnen raken en hen mee te nemen op een reis over de golven van de zee.

Als zanger bij Bruyne Zeelen ben ik gezegend met de mogelijkheid om mijn passie te delen en anderen te laten genieten van de tijdloze schoonheid van shanty muziek. Zelf vind ik de nummers die we zelf gecomponeerd hebben erg leuk, zoals “Rollende golven” of “Unst boat song (in het Shetlands).

Scroll naar boven